Verhaag drukkerij nu gecertificeerd

 

*2014_EN_seal_4cVanaf maart 2014 is Verhaag Drukkerij Fogra ISO 12647-2 gecertificeerd.

In Nederland is Verhaag drukkerij als 2e grafisch bedrijf gecertificeerd conform de Fogra standaard. Hiermee onderstrepen wij onze continue verbetering van de kwaliteit.

 

Het gestandaardiseerd drukken is ontwikkeld door Fogra in samenwerking met de German Printing en media industrie coöperatie (PSO). Het is een omschrijving van een industriële werkwijze en gestandaardiseerde procedures voor gedrukte producten. De PSO stelt de zelfde eisen in ISO 12647-2 en daardoor ook internationaal erkend.

 

Door het gebruik te maken van de Fogra ISO 12647-2 is de kwaliteit vanaf het door u aangeleverde bestand tot het eindproduct gegarandeerd. De PSO beschrijft continue controle van de kwaliteit op metingen en eindresultaten waardoor het productieproces gecontroleerd, begeleid en bewaakt wordt. Van CTP tot eindresultaat. De metingen kan zowel spectraal al densitometrisch gedaan worden met behulp van controlestrip. PSO schrijft nominale waardes en toleranties voor drukkerijen in samenhang met de moderne productiemachines en materialen.

 

Het doel van ISO 12647-2 is het productieproces zo efficiënt mogelijk te maken en tegelijkertijd de kwaliteit van de kleurweergave over het gehele proces te krijgen. Zowel in Offset als digitaal.

De PSO en ISO 12647-2 is nog steeds verder in ontwikkeling om de kwaliteit continue te verbeteren tot beter eindresultaat.

 

Kwaliteit wordt meetbaar, herleidbaar en herhaalbaar.